Našim zákazníkům nabízíme české ryby a rybí výrobky v nejvyšší kvalitě. Péči ale nevěnujeme jen produktům, nýbrž i přírodě. V kvalitě ryb se odráží naše každodenní péče o rybníky, vodu a okolní krajinu. Přečtěte si, jak ryby chováme, zpracováváme, jak pokračujeme v poctivé práci našich předků z 15. století, jaké sezónní akce právě probíhají a co je u nás nového.
RYBOLOV (3): JAK ZACHÁZET S ULOVENOU RYBOU
Víte, kdy si můžete úlovek s radostí odnést a kdy je lepší pustit rybku zpět do vody? Začtěte se do našeho seriálu o rybolovu a odkryjte, jakou cestu musí ryba urazit z vodních hlubin až k vám domů.
RYBOLOV (2): Techniky a tipy pro úspěšný úlovek
Chcete objevit svět rybaření a zároveň získat cenné tipy, jak dosáhnout úspěšného úlovku? Začtěte se do našeho seriálu o rybolovu a vše potřebné se dozvíte.
RYBOLOV (1): Vše, co potřebujete vědět předtím, než začnete rybařit
Rybaření je úžasný způsob, jak se propojit s přírodou, odpočinout si a zažít nezapomenutelné dobrodružství u vody. Pokud jste úplný začátečník a chcete se pustit do tohoto koníčku, potřebujete nejprve získat povolení a vhodnou výbavu. Jak na to a co všechno vlastně volnočasové rybaření obnáší?
Udržitelná kuchyně: Jak využít celou rybu?
Ryba není jen o filetu. Při její přípravě jde totiž využít úplně všechno – od hlavy až po ocasní ploutev. A co více, využitím celé ryby otevřete dveře novým chutím a texturám. Zkuste ve své kuchyni zaexperimentovat a zároveň být ohleduplnější k naší planetě i vy.
Jak rozpoznat čerstvé ryby
Jak poznat, jestli před sebou máte skutečně čerstvou a kvalitní rybu? V praktickém průvodci na následujících řádcích se vám pokusíme na tuto otázku odpovědět. Přečtěte si pár tipů a rad, abyste si byli při další přípravě ryby jistí a nebáli se ji podávat svým hostům, sobě nebo své rodině. Ryba musí být vždy v perfektním stavu! Nedělejte žádné kompromisy.
Objevte tajemství dokonalé přípravy plodů moře
Krevety, mušle a další mořské plody – součást mnoha tradičních kuchyní po celém světě. Přesto se však stále mnoho lidí obává jejich přípravy. Chcete vědět, jak na ně? Přečtěte si následující řádky a objevte recepty, které vás oslní!
Úpravy ryb (3): Syrové ryby a studená kuchyně
Poznejte kouzlo studené kuchyně a ponořte se do světa přípravy syrových ryb a ryb za studena. Tyto recepty skrývají krásu ve své jednoduchosti, díky které vynikne přirozená chuť rybího masa. Zjistěte, pro jaký druh je vhodná daná technika úpravy, a která ji promění k dokonalosti. Pojďme si představit některé z nich.
Úpravy ryb (2): Tepelné úpravy, které okouzlí vaše chuťové pohárky
Koupili jste si čerstvou rybku, pečlivě ji očistili od šupin, vykuchali a naporcovali. Teď před sebou máte šťavnatý plátek syrového masa, připravený na další fázi. Jak tedy dosáhnout toho, že z něj vytvoříte skutečnou delikatesu? Pokračujte ve čtení a prozkoumejte nejčastější způsoby tepelných úprav ryb, které vám umožní připravit skvělé jídlo.
Úpravy ryb (1): Kuchyňská příprava rybího masa
Nejen správná příprava, ale dokonce i způsob čištění ryby ovlivňuje celkový zážitek z jídla. Zejména pokud jde o mražený kousek. Pokud toužíte po tom, aby byly vaše rybí pokrmy stejně kvalitní jako v předních restauracích, čtěte dál. Připravili jsme pro vás totiž průvodce, díky kterému se stanete mistrem v úpravě ryb.
Vánočního kapra se vyplatí koupit dřív. Řekneme vám proč
Na štědrovečerní stůl vždy patřil a patří český kapr. O tuto vánoční tradici se jistě nebudeme chtít ochudit ani letos, a to i přesto, že si v těchto dnech vůbec nejsme jistí, jak to vlastně bude o svátcích s nákupy. S tímto bychom vám ale rádi pomohli.