Našim zákazníkům nabízíme české ryby a rybí výrobky v nejvyšší kvalitě. Péči ale nevěnujeme jen produktům, nýbrž i přírodě. V kvalitě ryb se odráží naše každodenní péče o rybníky, vodu a okolní krajinu. Přečtěte si, jak ryby chováme, zpracováváme, jak pokračujeme v poctivé práci našich předků z 15. století, jaké sezónní akce právě probíhají a co je u nás nového.
Sladkovodní vs. mořské ryby: Jaké jsou hlavní rozdíly?
Ryby jsou součástí našeho jídelníčku už od nepaměti – naši předkové dobře věděli, že rybí maso je plné cenných živin. Přestože i u nás, ve vnitrozemí, mají ryby své místo, v poslední době je větší zájem o mořské druhy, jako jsou losos nebo tuňák. Sladkovodní ryby, jako třeba kapr nebo pstruh, tak často zůstávají mimo záběr. Ale je to opravdu fér? Jak se sladkovodní a mořské ryby liší a co přinášejí našemu tělu?
Tradiční české rybí pokrmy: Jaké jsou jejich kořeny a moderní variace?
Ekologické aspekty rybolovu a rybářství: Klesající dostupnost ryb
Rybářství je nejen zdrojem obživy pro miliony lidí, ale také zásadním prvkem světového ekosystému. Bohužel, v posledních letech se potýká s problémy, který ohrožují nejen rybí populaci, ale rovnováhu mořského prostředí a udržitelnost rybolovu. Pokles ryb se stává alarmující realitou, kterou je třeba řešit.
Termíny výlovů rybníků 2024
RYBOLOV (3): JAK ZACHÁZET S ULOVENOU RYBOU
Víte, kdy si můžete úlovek s radostí odnést a kdy je lepší pustit rybku zpět do vody? Začtěte se do našeho seriálu o rybolovu a odkryjte, jakou cestu musí ryba urazit z vodních hlubin až k vám domů.
RYBOLOV (2): Techniky a tipy pro úspěšný úlovek
Jak proměnit rybí odpůrce v nadšené konzumenty?
Nemáte rádi ryby? Nevadí, nejste v tom sami. Existuje mnoho lidí, kteří rozhodně nejedí všechno, co se jim naservíruje. Čím je to dané a je možné to změnit?