„Ryby jsou zdravé. Jezte ryby! Rybí maso alespoň 1× týdně v našem jídelníčku... Nebo 2×? Ryby jako kamarádi nejrůznějších diet...” Kolikrát jsme už něco takového slyšeli? Od malička to „máme na talíři” od rodičů i učitelů ve škole a dočítáme se to z titulků nejrůznějších časopisů o zdravé životosprávě. A je to pravda. Ryby bychom opravdu měli mít na talíři. Jenže proč?
Čím přesně jsou pro nás ryby prospěšné? A jde o všechny ryby, nebo máme některé upřednostnit? A jakou zvolit kuchyňskou úpravu, abychom nepřišli o žádné zdravé vitamíny a další látky? Tolik otázek a my pro vás na všechny máme odpověď. Tohle téma je ale trochu obsáhlejší, tak to vezmeme pěkně popořádku. Nejdříve obecný úvod do ryb – jednoduše a lidsky, bez zbytečných odborností.