Úvod do ryb už máme v rámci našeho seriálu za sebou. Mimo jiné jsme se dozvěděli, že konzumace rybího masa je přínosná pro všechny věkové kategorie a ryby jako zdroj bílkovin si mohou dopřát i lidé, kteří se snaží redukovat svou váhu. Rybí maso je lehce stravitelné a snadno se připravuje. Ne všichni ale vědí, jak rybu v domácích podmínkách připravit. Přitom není třeba vymýšlet nic složitého. Stačí jen kvalitní ryba, sůl, olej a nějaká ta bylinka. Ryby snadno přijímají chutě i vůně různých bylin.
Dnes se podíváme blíže na sladkovodní druhy ryb. Seženete je snadno z českých zdrojů. Například v rybnících v Chlumci nad Cidlinou (a v řetězcích, kam dodáváme) seženete kapra, amura, tolstolobika, štiku, sumce nebo lína. A skvělí pstruzi k vám na talíř doputují z Jizerských hor.