Potraviny vyrobené podle České cechovní normy zaručují kvalitu a nadstandardní parametry, kterými se liší od jiných srovnatelných potravin uváděných na trh. Pod touto značkou zpracováváme konkrétně 3 rybí výrobky:
- Čerstvé půlky kapra
- Čerstvé porce kapra
- Kuchaný pstruh s hlavou
VŠECHNY sladkovoDní rybY ZPRACOVÁVÁME DLE CECHOVNÍ NORMY
Přestože pod normou máme označené pouze výše zmíněné nejoblíbenější rybí výrobky, i ostatní druhy ryb zpracováváme dle parametrů této normy. Největší podíl na celkové produkci našich ryb představuje kapr (80 %), tolstolobik a amur (10 %), zbytek patří jiným sladkovodním rybám.
![](/data/filecache/83/cechovni-normy-300x300.png)
Moderní zpracovna ryb a špičkové technologie
Počátek zpracování našich ryb datujeme do roku 1992. V roce 2003 jsme pak postavili moderní zpracovnu o celkové ploše více než 1 000 m2.
Koncepcí stavby, použitými materiály, technologií a systémem řízení jakosti HACCP odpovídá naše zpracovna současným požadavkům na potravinářské provozy. Na proces zpracování ryb máme také certifikát IFS FOOD, který každý rok úspěšně obhajujeme.
![Zpracovna ryb v Chlumci nad Cidlinou Zpracovna ryb v Chlumci nad Cidlinou](/data/filecache/be/Vyrobni-zavod-kopie-2.jpg)
nabízíme zhruba 60 rybích výrobků
Současný sortiment rybářství v Chlumci nad Cidlinou tvoří tři skupiny výrobků ze sladkovodních i mořských ryb: chlazené, uzené a mražené.
Hlavní zpracovávanou rybou je kapr obecný, amur, tolstolobik a pstruh. Klasickým výrobkem je půlka chlazeného kapra v malospotřebitelském balení.
Získali jsme i několik ocenění
V roce 2015 jsme získali ocenění za uzené pikantní filety kapra. Obdrželi jsme značku Regionální potravina Královehradeckého kraje. A v roce 2016 jsme získali toto ocenění i za naše Kapří medailonky.