Dne 11. března 2022 zavítali k nám do rybářství studenti Střední školy technické a řemeslné v Novém Bydžově. Jako dlouholetý a stabilní partner pro praktické vyučování jsme studentům představovali celou cestu zpracování ryb – od usmrcení a porcování přes balení a skladování až po distribuci k zákazníkům.
Cesta zpracování ryb v teorii i praxi
Zasvěceným průvodcem nám byl pan Ing. Pavel Scheiner. V čase odborné exkurze žáci ověřovali své odborné teoretické znalosti v praxi. Ať už před vstupem do provozních prostor ve smyslu dodržování zásad osobní hygieny, tak i přímo během komentované prohlídky.
Velmi zajímavou a novou částí bylo seznámení se s procesem uzení ryb a systémy uplatňovanými pro zajištění zdravotní nezávadnosti výrobků z rybího masa.
Žáci pracovali s uzenými makrelami
Pro studenty jsme měli připravenou teorii i praktickou část. Žáci hodnotili celkový vzhled ryb po zpracování a rozdělili ryby na nejedlé a jedlé části a ty dále posuzovali. Seznamovali se a pracovali také s údaji, které musíme ze zákona uvádět na obalech našich výrobků. Nakonec vše zapisovali, počítali a zaprotokolovali.
Spolupráce se školami
Se školami spolupracujeme nejen jako partner pro teorii a praxi, ale také jako dodavatel zdravých obědů. Do školních jídelen dodáváme to nejlepší čerstvé rybí maso a filety bez kostí. Oblíbené je také speciálně oddělené maso z kapra na výrobu karbanátků nebo fish & chips z hejka.
Do škol a školek pravidelně dodáváme rybí výrobky ve špičkové kvalitě a za rozumné peníze. Podívejte se, jak taková spolupráce funguje.