Výrobky z ryb

Historie – vývoj

Počátek zpracování ryb se datuje rokem 1992. Až do roku 2001 společnost provozovala dvě menší zpracovny v Chlumci nad Cidlinou a na středisku Březina. Oba tyto objekty byly vybaveny především na zpracování sladkovodních ryb z vlastní produkce. Nedostatečná kapacita, měnící se struktura odběratelů a hlavně zvyšující se technologické a hygienické požadavky na potravinářské provozy vedly k zásadnímu rozhodnutí vybudovat nový moderní provoz na zpracování sladkovodních a mořských ryb. Výstavba proběhla v roce 2002 a od 1.1.2003 nový provoz zahájil výrobu.

Současnost

Zpracovna ryb Rybářství v Chlumci nad Cidlinou představuje moderní provoz na zpracování sladkovodních a mořských ryb o celkové ploše více než 1000 m2. Koncepce stavby, použité materiály, technologie a systém řízení jakosti HACCP odpovídají současným požadavkům na potravinářské provozy. Jsme držiteli certifikátu IFS dle normy č.6. Dokumenty o certifikaci v EN a CZ mutaci jsou dostupné zde.

Technologické vybavení zahrnuje manipulační zařízení na přechovávání živých ryb, zabíjecí a kuchací linku na sladkovodní ryby, porcovnu, udírny, šokové mrazení a balírnu. Průběžně jsou doplňována další strojní technologická zařízení. Zpracovna je vybavena skladovými prostory, chladírnami a mrazírnou. Rozvoz výrobků je prováděn hlavně vlastními vozidly.

Máte zájem o výrobky z ryb? Napište nám!

Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné.