Kryogenní mražení

Rybářství Chlumec nad Cidlinou má od 1.1.2010 k dispozici mrazící tunel na kapalný dusík. Díky této technologiii, jsme schopni zajistit zamražení výrobků v té nejvyšší možné kvalitě.


Kryogenní mražení pomocí kapalného dusíku

Kryogenní mražení je postup, při němž se k mražení různých druhů masa používá kapalný dusík. Jeho užití má v masném průmyslu řadu výhod:

 
  • výrazně kratší doba mražení(ve srovnání s klasickými metodami mražení)
  • nedochází ke ztrátám způsobeným vysušováním produktu
  • omezené působení enzymů a oxidačních procesů
  • zlepšení kvality a textury masa
  • zlepšení vzhledu a barvy masa
  • flexibilita výroby, snadná obsluha
  • menší krystalky vody
  • mikrobiální stabilita
 

Jsme schopni ošetřit zamrazené ryby a rybí výrobky ochrannou glazurou, která je chrání proti vysychání a vymrazování povrchu. Nabízíme vám možnost zamražení vašich výrobků z ryb pomocí této technologie v našich prostorách. Pro bližší informace nás kontaktujte.

Středisko 011 zpracovna ryb

Boženy Němcové 794/IV,
503 51 Chlumec nad Cidlinou

 

Hynek Karbula

Vedoucí a obchodní manažer střediska

Tel.: +420 495 703 063
Fax.: +420 495 703 066
Mobil: +420 774 006 811
E-mail:

Ing. Pavel Scheiner

Vedoucí výroby

Tel.: +420 495 703 060
Fax.: +420 495 703 066
Mobil: +420 774 006 806
E-mail:

 

Máte zájem o Kryogenní mražení? Napište nám!

Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné.